Penslar

I vårt breda penselsortiment hittar ni allt från finaste mårdhårspensel och grävlingsfördrivare till fasadpenslar i modern syntetfiber till enklare moddlare av engångstyp. Vi täcker alla behov, från dekorativt måleri, konstnärsmaterial, husmålning till industrimålning och starka lösningsmedel.

Att tänka på vid val av pensel är följande: Vilken typ av färg har jag tänkt måla med? Vilken finish förväntar jag mig på målningsarbetet?

Handhavande:

Alla våra penslar är fabrikskontrollerade för att säkerställa god kvalitet, trots detta rekommenderar vi alltid att nya penslar tvättas ur i tvålvatten innan första användning, för att avlägsna eventuella dammpartiklar som kan ha tillkommit vid produktionsprocessen. Detta för att säkerställa ett gott resultat på måleriarbetet. 

Borsttyper:

Naturborst: Används främst till oljebaserade färger och lacker. Vid varsam hantering av verktygen blir borsten bättre med tiden och ger en mer lättarbetat pensel.

Syntetfiber: Används i regel till vattenburna färger och lacker. Syntetfibern är bättre lämpad än borst till att dra ut färgen i materialet då viskositeten i färgen skiljer sig från oljebaserad.

Mix: Blandning av syntet och borst. En bra blandning som ger ett fullgott resultat vid de flesta målningsarbeten. Har inte lika optimala egenskaper som syntet och borst men en bra  allroundpensel med spänst och god färgupptagning i borsten.